Wednesday, May 13, 2009

praktikal???

sume my fwen mostly cite pasal praktikal dorg...
ni la student kan...
br 'berkenalan' ngan dunia kerja....
mmg la macam2 xperience...huhuhu..

aku pun dh lame x update blog ni...
yela..
kt umah xdek tenet...
kene balik umah sewe baru ble berpoya2 ngn tenet ni..
sadis2...ish2...

mmm...
aku pun nk share cite ngn koang gak pasal praktikal aku...
untuk pengetahuan kamu sekalian...
saye praktikal di....
UiTM di hatiku =p

aku apply kat bahagian pembangunan...
then dorng call and said...
aku di tempatkan di site...
kat mane ye??
kat pusat konvensyen dan kebudayaan....

wah..
UiTM nk wat pusat konvensyen sendiri la wei!!!!
tgk gambar mmg cam besh aa..
tp sayangnye..
aku x sempat kot nk konvo kt dewan baru...
if nk kene xtand...(oh my God!!!)
xmo2....
dorng kate mayb siap dlm bulan 10 2010...
so..sape ase2 grad time 2..
doa2 la..
korng ble merase konvo kt situ..
yahooo!!!!

mmm...
aku pun nk cite la xperience aku praktikal nih...

1st day..
aku konon2 cam baik la kan...
pukil 7.59 a.m kot..aku dh terpacak depan 'cabin'..
sampai2 jek...xde org pun lagi...
adush....
then...kul 8++ ade la some1 ni...
aku pun terus la p jumpe die...
rupe2nye..
die bukan supervisor aku...
die adalah Resident Engineer(RE) kt site 2...
dlm site ni ade 2 consultant...
so..die hanye cover keje2 infra jek...
and...
supervisor aku nun kat pembangunan sane...
hakhakhak........(ape da.....)

alang2 aku dh sampai site...
die pun brifing la kat aku pasal project kt situ....
cite2 la die ni..
aku pun angguk2 jek...kikiki....
macam2 la doc yg die bg suh aku study(xde maknenye..haha)

then...dh kul 9++
ade lg dak praktikal...
sorng lagi RE yg bawak dorng..
die bawak 4 org..
3 org budak YAMAN....and 1org lg dak mechi...
so..aku lepak ngn dak mechi 2 je la...
xmo ak lepak skali ngn dak YAMAN 2..huhuhu....
then...aku pun try la call bhgn.pembangunan ni...
dorng tekejut aku p sane..
dorg suh aku datang sane...
kat sane barula aku kenal supervisor aku...
en.suhaimi...as..Engineer kt UiTM ni...
and..since aku dh p site dl..
die pun kate...xpe la.."awak dok jek la sane..skali skale awak datang cni"
aku pun...layan....huhuhuhu...

aku pun p la site balik...
supervisor aku kate ade lagi 2 org praktikal ngn aku..
1 man n 1 gurl...
mayb dorng dg petang kot...
tp...sampai arini x dtg pun...
tukar tempat la kot...huhuhu...
tinggal la aku sorg jek "gadis" kt site ni....
1st day wat pe...
brigfing jek la...huhuhu...

and...nk d jadikan cerita..
dak2 YAMAN ni tad...
pas jek brifing pg dorng trus blk kot....
ptg kul 3 br dtg balik...
then kul 4 dah minx balik....
ish2...xde dispilin lgsg!!!huhuhuhu...
tp..praktikal kt sini mmg penat gile..
mane x nye..kene round site...(daisy ble la kot praktikal kt cni..hehehe....)
letih nk mati la...
dats y aku mmg x larat nk on9 mlm2...
tdo lg besh!!!!hahahahaha......

banyak dah aku bebel ni...
br 1st day..
d pendekkan cite...
2nd day pun brifing jek+ B.O.S.A.N....
sampai 3rd day..
aku dah bujak sket...
aku pun bawak la laptop bersama ku...
cni ade wireless...yeye!!hehehehe....
aku pun mula la ber'blog' semula...
pas ni x busan lagi la =)

3 comments:

  1. hehehe...
    betol practical bosan..
    hopefully best la pasni..

    ReplyDelete